03 November 2011

Grote veranderingen op komst!

Het is definitief: omwille van een werkverandering van Erik verhuizen we half januari naar Queensland, meerbepaald naar de Redlands, dit is de kustreek ten zuidoosten van Brisbane aan de Moreton Bay.
We kijken hier met gemengde gevoelens tegenaan. We vinden het heel jammer om de fijne mensen achter te laten die we hier hebben leren kennen in Wollongong en Sydney, en ook de kindjes zullen hun school en vriendjes moeten missen. We hebben echter geen andere optie, dus willen er sowieso het beste van maken en anderzijds is het natuurlijk wel een mooie kans om ook een andere staat van Australië te ontdekken. De Redlands is een heel mooie streek en ook een uitvalsbasis voor de eilandjes van de Moreton Bay. Brisbane is maar een half uurtje rijden en dat is ook handig natuurlijk. We hebben er al een Nederlandse school gevonden voor Lore waar ze 1 keer per week zal gaan voor taalonderwijs in het Nederlands en een circusschool voor onze acrobaat Korneel. Voor Korneel hebben we ook al een plaatsje bemachtigd in een kleuterschool (is hier met wachtlijsten!) in Wynnum Manly. We gaan nog op zoek naar een huurhuis ergens tussen Wynnum en Cleveland. Dat is nu nog net een beetje te vroeg, want huurhuizen worden hier maximum 1 maand op voorhand te huur gesteld. Grote veranderingen dus, maar we hopen dat de overgang even vlot zal verlopen als de overgang van België naar Oz.

6 comments:

  1. Hebben ze daar ergens een marathon in de buurt?

    ReplyDelete
  2. Uiteraard Tom, Brisbane Marathon of Noosa Triathlon als je 't helemaal ziet zitten. En als je naar Brisbane komt, kom ik mee supporteren! Voor de rest, Tine, kijken wij al uit naar jullie komst naar Queensland. Dat komt dik in orde!
    Nele

    ReplyDelete
  3. Aha, valt te overwegen! :-)
    Geniet van jullie laatste weken in NSW!

    ReplyDelete
  4. Merci Nele! Is het niet toevallig dat twee meisjes van dezelfde school van OLV-Waver nu op een 'boogscheut' van mekaar zullen wonen aan de andere kant van de wereld?

    ReplyDelete
  5. veel succes met de verhuis en ja dat zal wel vlot verlopen!!!
    als het enigzins kan komen wij eens op bezoek he, zorg maar dat er een mooie wandeling is;-)

    ReplyDelete