17 April 2012

Moreton Island


De tweede vierdaagse trip met oma en opa zee naar Moreton Island was weer een voltreffer! We verbleven in het Tangalooma resort http://www.tangalooma.com/info/home/, in een mooi (maar duur) huisje aan het strand met een prachtig uitzicht vanop het terras. Er viel ook heel wat te beleven op het eiland. We namen deel aan heel wat gratis activiteiten van het resort (begeleide wandeling, fish feeding, pelican feeding, ...) en een betalende boottocht waarbij we op zoek gingen naar marine leven en we voor de eerste keer een dugong (zeekoe) zagen in het wild. We trokken er ook zelf op uit en gingen snorkelen aan de scheepswrakken en keken verwonderd naar de explosie van vissen rondom ons. We werden verrast én opgeschrikt door een voorbij zwemmende 'wobbegong', een haai met een slangenvel en een monsterachtige kop, maar het beest was al even bang van ons als wij van hem!
We vonden per toeval ook het wandelpad naar de 'desert', een enorme zandpan van 40 hectaren groot. Daar was de perfecte glij-duin, 35 meter steil naar beneden! Vooral onze kleinste rakker Korneel vond dat helemaal geweldig! Maar het hoogtepunt voor hem en Lore was toch het voederen van de wilde dolfijnen die iedere dag bij valavond hun visjes komen halen op het eiland.

1 comment:

  1. Amai, dat ziet er echt wel tof uit. Ik kan me voorstellen dat Korneel die zandduinen helemaal zag zitten ;-). En die familiefoto van jullie op de duin is prachtig; happy family, staalblauwe lucht... eentje om aan de muur te hangen!

    ReplyDelete