22 May 2012

Een dagje uit het schoolleven van Korneel

In het kleuterschooltje van Korneel worden ouders vriendelijk uitgenodigd om om de beurt eens een klasdagje samen met hun kind mee te maken, als ze dat willen. Dat deed ik met heel veel plezier! Na het dagelijkse ochtendliedje ging ik dus voor 1 keertje niet naar huis, maar kon eens het hele zangmoment meemaken. Ik leerde de kindjes ook een liedje aan in het Nederlands 'De wielen van de bus' van Kapitein Winokio (ze oefenen ondertussen nog vlijtig verder met de juf).
Na de liedjes kon er binnen vrij gespeeld worden in de gezellig ingerichte speelhoeken van de klas


Korneel met zijn 2 beste maatjes Tyler en Cory


Korneel heeft een robot gemaakt aan de arts table.


Korneel en Myles bestuderen de opgezette dieren uit het museum van Brisbane

 Verhaaltje luisteren met de koptelefoon

Na de morning tea was het tijd voor buitenspel. De tuin van het schooltje vind ik echt geweldig. Het is een echte 'ontdektuin' waar vanalles te beleven valt. Er zijn allerlei hoekjes en kantjes aan, de kindjes mogen in het zand spelen, in de bomen klimmen, modderplassen maken, er zijn speeltuigen en ook heel wat buitenspeelgoed, kruiwagens, laarzen, ... Ik zou zelf terug kind willen zijn :-)


In de tuin hangen ook creatieve versieringskes


Korneel kan zich in de tuin echt goed uitleven. De trukjes van de circusschool is hij nog niet vergeten. De schommel gebruikt hij meer als een soort trapeze en hier oefent hij de berenpoten.

Ingenieurs aan het werk

Het deed deugd om te zien hoeveel plezier onze Korneel beleeft op school. De mythe dat hij op school zo mak is als een lammeke (dat dachten wij) is wel ontkracht. Samen met zijn vriendjes hing hij de deugniet uit: met twinkelende oogskes 'poo poo poo' meezingen met de juf, zitten wriemelen en giechelen als de juf een verhaaltje vertelt en buiten is hij al even hevig als bij ons, een wervelwind die door de tuin raast! Hij voelt zich duidelijk helemaal thuis!


3 comments:

  1. 't Blijft dus een schavuit, maar wel een wreed schattige ;-). Mooie foto's van een leuk klasje!

    ReplyDelete
  2. Wat een leuk initiatief zo'n dagje meedraaien, wil ik ook wel eens doen !

    ReplyDelete
  3. Amai, zo glunderen dat Korneel doet! Leuk!

    ReplyDelete