12 January 2013

Nieuwjaar in SydneyOp oudejaarsavond gingen we logeren bij bevriende Belgen Inn en Jan, Toon, Marie en Willem die in het noorden van Sydney wonen. We wilden dit jaar graag eens het 'echte' middernachtsvuurwerk meemaken in Sydney (vorig jaar zagen we het familievuurwerk om 21u), dus lieten de kindjes bij een babysit. Gewapend met een lekkere picknick, bemachtigden wij ons nog een goed plaatsje vlak naast de Harbour Bridge. Het vuurwerk was echt spectaculair, waauw! Het filmpje toont de finale van het 15 min durende vuurwerk, het plofte en knetterde langs alle kanten, we zaten er echt midden in!
Terug geraken met de trein na het vuurwerk, was een ander paar mouwen. We geraakten niet bij het station, het was gewoon een mensenzee waar niet door te komen viel. We probeerden dan met de bus, waar ook totale chaos heerste, en geraakten uiteindelijk tegen half 3 in St Ives.
We werden nog verwend met een lekkere brunch op nieuwjaarsdag en vertrokken in de vroege namiddag op onze 'roadtrip' naar Queensland. We moesten nog in Dorrigo geraken, een dikke 500 km rijden,  want hadden daar een huisje geboekt. Die rit verliep echter niet vlekkeloos. We waren nog maar net op de autostrade of we hadden al een lekke band van onze trailer! Gelukkig hadden we een reservewiel en konden na wat oponthoud weer verder. Maar een paar uren later deed er weer iemand uit een andere auto teken dat er iets mis was. Bleek het voorwiel van Eriks fiets losgekomen door de trillingen en was over de autostrade aan het slepen, enkel nog verbonden door de rem-en versnellingskabeltjes! De schade viel nog mee en na de fiets in stukken vastgemaakt te hebben, konden we weer verder. Uiteindelijk bereikten we toch nog Dorrigo in de pikkedonker, eind goed al goed.


No comments:

Post a Comment