16 April 2013

Bunya Mountains


We sloten de paasvakantie af met een zeer leuk weekendje in de Bunya Mountains, in het goede gezelschap van de familie Dekeyser http://dekeyserstijn.wordpress.com/
We verbleven tesamen in een gezellig huisje, waar we het local wildlife konden observeren vanop het terras. De wallabies hopten vrolijk rond in het gras, en tientallen felgekleurde papegaaien kwamen op bezoek om een graantje mee te pikken. Vooral de meisjes konden er maar niet genoeg van krijgen om hen te voederen, ze waren niet weg te slaan van dat terras. Bijzonder was ook dat we zelfs bezoek kregen van Satin Bower Birds. Het mannetje staat ervoor bekend om een pronknest te bouwen versierd met blauwe objecten om indruk te maken op de vrouwtjes. De meisjes wilden de Bower bird een handje helpen en legden blauwe tekeningetjes en een blauw dopje voor hem klaar. De tekeningetjes nam hij niet mee, maar het dopje wel. Zijn nest ziet er misschien nu ongeveer zo uit:


Op zaterdag zaten de Bunya Mountains compleet in de mist. Beetje nat en koud, maar het zorgde wel voor een mysterieuze atmosfeer, zo met die nevels tussen de bomen, en gelukkig hadden we een goed stoofje om ons warm te houden. Belgen als we zijn, lieten we ons trouwens niet tegenhouden door een beetje nattigheid om te gaan wandelen in het regenwoud, en het moet gezegd, dat had echt wel iets, met de vochtigheid die van de bomen druipte.  De jongens (incl. Erik!) konden het natuurlijk niet laten om te klimmen in de vele lianen en perfecte klimbomen.
Op zondag kregen we een stralend blauwe hemel en konden we in ons t-shirt wandelen naar de top van Mt Kaingarow en gezellig picknicken in de zon. We hadden nog een mooie rit terug naar Cleveland via een scenic route, met een tussenstop in een wijngaard met mooi uitzicht op de bergen waar we vandaag kwamen. Perfecte afsluiter van een mooi weekend!

No comments:

Post a Comment