10 July 2010

Gearriveerd!

Donderdagavond 8 juli 2010 zijn we gearriveerd in het land van Oz! Het was een hele trip, maar het is wel heel goed verlopen, beter dan we verwacht hadden met 2 kleine kinderen.
Het begon al goed bij de check-in. We hadden heel veel bagage bij. Enkel onze koffers wogen al 90 kg (terwijl we officieel maar 80 kg mochten meenemen volgens het ticket) en dan hadden we nog een mountainbike, een fietskar en 2 autostoelen bij ! Er werd zelfs niet gevraagd hoeveel deze wogen, het mocht allemaal gratis en voor niets mee!
Nadien werden we uitgezwaaid door een heus afscheidscomite; onze ouders natuurlijk, zus An & David, zus Maddy en de 3 kids, nonkel Rik en nicht Nele en onthaalmoeke Mieke met maar liefst 10 kids!
Het was een emotioneel afscheid natuurlijk, maar gelukkig waren de kindjes er toch niet teveel van overweldigd.
De eerste vlucht naar Abu Dhabi duurde 6 uren. De kids waren onder de indruk van hun eerste vliegervaring en amuseerden zich heel goed, vooral met de kindjes die voor ons zaten. Nadien volgden nog 14 uren naar Sydney. Mama en papa hebben niet al teveel kunnen slapen, maar de kindjes gelukkig wel. Zo ging dat uiteindelijk vrij vlotjes.
Bij aankomst in Sydney even pech, want er was 1 koffer niet toegekomen. Deze bleek zich nog in Abu Dhabi te bevinden en krijgen we hopelijk binnenkort terug. Achteraf gezien bleek dit nog een geluk bij een ongeluk want onze twee bagagetrolleys waren al overvol en die laatste tas zou er niet meer bijgeraakt zijn! Er was hier immers geen uitzwaaicomite meer om ons te helpen met alle bagage.
Het werk van Erik had een busje geregeld om Tine en de kindjes met alle bagage naar Bulli te brengen en Erik vond gelukkig de weg met zijn huur(bedrijfs)wagen.
In ons vakantiehuisje waren alle bedjes mooi opgemaakt en konden we spoedig in bedje kruipen.

3 comments:

  1. Wat fijn te horen dat jullie goed en wel zijn aangekomen en van een mooie zonsopgang kunnen genieten. Onze oversteek naar NZ met kleine kids verliep ook prima, maar naar mate ze ouder werden, hoe interessanter de TV en spelletjes op vliegtuigreizen :-) Uiteindelijk vallen ze op een of ander manier wel in slaap in de krappe stoeltjes en wij, tja...wij zijn al langer gewoon van geen oog dicht te doen op het vliegtuig. Ik kijk al uit naar jullie volgend berichtje (ik hunker nl naar deze fase) want momenteel sla ik hier een beetje door...:-)

    ReplyDelete
  2. Super om te horen dat alles zo vlot gegaan is. Ook goed om weten dat het bagage-verhaal zo vlot liep, want dat is iets waar wij hier ferm schrik voor hebben. Alleen die binnenlandse vlucht, dat gaat volgens mij een pak strenger zijn, maar daarvoor wacht ik nog Sabine haar commentaar af ;-) Hebben jullie de autostoelen trouwens ingecheckt of op een vliegtuigstoel gemonteerd?

    ReplyDelete
  3. Euh, Babs...wij nemen geen binnenlandse vlucht !
    Misschien stranden jullie dan sowieso in Syndey omwille van bagageproblemen :-)
    Wij rijden van NSW naar Adelaide. Ethiad heeft ons wel van in het begin gezegd dat 30kg pp geen probleem is. Een aansluitende vlucht zou ook geen probleem mogen zijn.
    Groetjes,

    ReplyDelete