05 September 2010

Minnamurra rainforest




Het Minnamurra rainforest reserve stond al een tijdje op ons verlanglijstje, sinds Sabine en Jan (van 'ons eiland') er ons warm voor hadden gemaakt. Het was inderdaad een heel mooi stukje natuur en de kinderen vonden het super met de bruggetjes, plankways en trappen. Zelfs Korneel heeft de hele 6 km gestapt, zo 'cool' vonden ze het. Ik was content om ook eens een 'lyrebird' te zien; we hadden ze al vaak gehoord in de bush achter ons, en Erik had er al 3 gezien met de mountainbike, nu was het dus mijn beurt.
Er stond erg veel wind vandaag, maar in het bos hadden we daar niet zoveel last van. Toen we echter terug naar huis wilden rijden, bleken we vast te zitten. Een grote omgevallen boom had de weg versperd! Er kwam heel wat zaagwerk aan te pas, voor de auto's terug door konden.

We gingen ons nadien nog even vergapen aan het uitzichtspunt over de Illawara vallei en op de terugweg stapte ik weer bijna op een zwarte slang! Dat was eerder ook al eens gebeurd (zie bericht 'Roadtrip'), wat heb ik toch met die beesten? Gelukkig kroop ze snel weg in de struiken.
De andere mooie wandelingen in de streek daar, lieten we nog even op ons verlanglijstje staan en we sloten de dag af met een beetje de toerist uithangen aan de blowhole van Kiama.
Sabine en co jullie hadden 100% gelijk, Kiama en het achterland zijn bloedmooi!

3 comments:

  1. Nog meer lof over Kiama! Denk dat wij niet lang gaan wachten met een vakantie plannen in die richting! (alhoewel die slangenontmoetingen in overweging genomen...)groetjes Katja

    ReplyDelete
  2. Katja, ga erheen en je wilt er gaan wonen en slangen zijn er ook in SA, alleen moet je het geluk hebben ze tegen te komen. Lucky Tine :-)
    Wij hebben er ook onze eerste (en laatste) lyrebird gezien (onderweg veel gehoord).
    En zie ik daar zon door de bomen ? Je doet er echt alles aan om ons terug naar Kiama te lokken. Verken maar veel zodat wij ooit misschien jullie tips opvolgen ! Liefs, Sabine

    ReplyDelete
  3. wij zijn in kiama getrouwd en gaan er regelmatig naartoe. je krijgt er nooit genoeg van.

    ReplyDelete