25 February 2011

Leren lezen en schrijven is leuk!

Met behulp van dit liedje leert Lore lettertjes op school. Het gaat zo 'Ants on the apple a a a' (3x), and that's the sound the 'a' makes', met bijhorende gebaren en het schrijven van de letter in de lucht. Een leuke methode, Korneel zingt ook al vrolijk mee :-) Het gaat redelijk snel vooruit, ze hebben ondertussen al 10 lettertjes geleerd in de klas en het schooljaar is nog geen maand bezig. Die lettertjes worden uiteraard nog heel veel geoefend op alle mogelijke manieren: voorwerpen zoeken in een doos die met de betreffende letter beginnen, lettertjes terugzoeken in een tekst, schrijven op papier of met krijt, maar ook bijvoorbeeld met dikke penselen met water op de grond. De lettertjes die ze al hebben geleerd, komen ook terug in de steunwoordjes die ze ook leren lezen en schrijven. Dat zijn veel voorkomende woordjes in boeken, bijvoorbeeld 'look', 'the', 'come', enzovoort. Ik ga iedere dinsdagmorgen helpen in de klas en kan het dus allemaal 'live' meemaken, een plezier om te zien :-)

2 comments:

  1. Zo leuk! Wij zongen hier vorig jaar ook met z'n allen de letterliedjes. Bij onze Maarten was het wel maar 1 letter per week, zodat ze ze tegen 't einde van 't schooljaar zo goed als allemaal gedaan hadden. Veel zang- en leesplezier :-).

    ReplyDelete
  2. Bij Lore op school gebruiken ze de 'triple L' methode en worden ze meteen 'ondergedompeld'in een ruim aanbod van lettertjes en woordjes

    ReplyDelete