02 February 2011

Naar school


De kindjes hebben er allebei hun eerste 2 schooldagen opzitten, Lore in de 'grote' school en Korneel in preschool. Lore keek er enorm naar uit om te kunnen starten en liep al 2 uren op voorhand rond in haar uniform inclusief de verplichte zwarte kousen en schoolschoenen (die bij 35° uiteraard vééél te warm zijn). En ze kwam met een grote smile op haar gezicht terug :-)

Korneel was een beetje een ander verhaal. De eerste dag nam hij zonder problemen afscheid, nog een zoentje aan mama en papa, een keer zwaaien en gewoon verder spelen. Tot hij zich een beetje later precies pas echt realiseerde dat we er niet meer waren en ontroostbaar begon te huilen. Toen ik hem 's middags ging ophalen, zat hij al een hele tijd aan het raam op uitkijk en begon uiteraard weer hartstochtelijk te huilen toen hij me zag, hartbrekend. We hadden het eigenlijk wel een beetje verwacht, want omwille van de verhuis naar hier is hij al 7 maanden constant bij ons, een lange tijd in zijn jong leventje. En daarbovenop verstaat hij ook nog niet veel Engels.
De tweede dag ben ik op vraag van de directrice een halve dag gebleven om hem een beetje wegwijs te kunnen maken. Hij amuseerde zich te pletter, tot ik weer vertrok natuurlijk. Weer hysterische scenes! Gelukkig belden ze me een half uurtje later dat hij toch gekalmeerd was en terug aan het spelen. We waren heel blij om 's avonds onderstaande foto in de mail te krijgen die in de namiddag gemaakt werd. Hij heeft zowaar een glimlach op zijn gezicht :-)



3 comments:

  1. Lore ziet er inderdaad helemaal klaar uit. Leuk uniformpje ook.
    En Korneel; een huilend kind achterlaten is niet leuk he, heb ik ook altijd moeite mee gehad. Hopelijk wordt hij het snel gewoon en gaat hij het op een bepaald moment ook nog leuk vinden. Kunnen ze zijn naam eigenlijk deftig uitspreken, want dat lijkt me toch niet zo evident?

    ReplyDelete
  2. Hey Tine
    Al goed dat 1 van beiden het toch goed stelt, dat is al de helft he. Hier is morgen de grote test voor Jozefien. Met Seb gaat het goed, maar hij is slechts 2 uurtjes geweest vorige keer. Vandaag is het zijn eerste volle dag. Ben benieuwd.
    Wat Korneel betreft, dat gaat wel overgaan eens hij er wat vriendjes heeft. En bij kinderen gaat dat toch allemaal zooo snel

    ReplyDelete
  3. Hij wilde waarschijnlijk terug naar huis, bless him. Geef hem een dikke kus op zijn snoet, en zeg maar dat Casper heel trots op hem is ;-))

    ReplyDelete