28 January 2012

Drie nieuwe scholen

Deze week startte het nieuwe schooljaar in Queensland, een weekje vroeger dan in New South Wales, maar dat kwam goed uit want Lore was al serieus aan het aftellen om naar school te gaan. Lore vond het van de eerste dag erg plezant op school en maakte meteen vriendjes, we hadden eigenlijk niet anders verwacht van ons sociaal beestje. De juf was ook erg positief,  'She's a delight to have in my class' zei ze. De kleuren van het schooluniform zijn toevallig dezelfde als die van de oude school, dat draagt misschien ook bij tot het 'thuisgevoel' :-)
Korneel is gestart in zijn nieuwe kleuterschool, Kindy heet dat hier. Hij gaat 2 dagen de ene week, en 3 dagen de andere week. De eerste kennismakingsmorgen met mama er nog bij, vond hij geweldig. Hij ging meteen aan het knutselen en bouwde een nieuw huis (!).  De eerste 'echte' dag zonder mama, maakte hij een heel groot drama bij het afscheid. Gelukkig belde de juf me een beetje later om te zeggen dat hij over zijn verdriet heen was. De volgende dag was het al geen probleem meer, een paar knuffels en een hoop zoenen en hij was er helemaal klaar voor!
Nieuw hier is dat Lore nu ook naar de Nederlandse school gaat in Brisbane op woensdagavond van 3.30 tot 6u. Daar krijgt ze taalonderwijs in het Nederlands. Ze was razend enthousiast na de eerste les, weer een nieuwe wereld die is open gegaan voor ons leergierige juffrouw!

No comments:

Post a Comment