27 January 2012

Eerste impressies van onze nieuwe woonplek (1)


Onze eerste impressies van onze nieuwe woonplek in Cleveland zijn positief, zeer positief zelfs! Het begon al goed toen ik aankwam met het vliegtuig en een airport shuttle nam om in Cleveland te geraken. Dat is een ‘door to door-service’ dus ik had geregeld dat het busje me tot aan het immokantoor zou brengen waar ik de sleutels moest ophalen. Ik was de enige passagier en de chauffeur bleek een heel vriendelijke man die heel wat uitleg gaf over de streek. Hij besloot zelfs om me op te wachten bij het immokantoor en me –zonder meerkost- nadien naar het huis te brengen, lief toch, ik vond het alleszins een hartelijk welkom.
Het huis zelf beviel meteen, ook voor Erik die even later aankwam met de kids in de auto en die het huis nog niet gezien had op voorhand. Het was vrij warm de eerste dagen, maar het huis ligt vlak aan de kust en heeft genoeg ramen zodat het de zeebries goed vangt en we voorlopig nog zonder airco konden. De grootste troef van het huis, zeker voor de kids, is uiteraard het zwembad. Dat is groot, heel groot (10x6m) en dankzij het subtropische Queensland klimaat kunnen de kids er uren in spelen zonder koud te krijgen. Korneels zwemkunsten zijn er in die paar dagen al serieus op vooruit gegaan.
Ook de omgeving beviel meteen. Cleveland is een heel gezellig stadje ingebed in het groen en met een mooie jachthaven met heel wat restaurantjes aan het water die we allemaal gaan proberen :-). Er zijn ook heel wat leuke parkjes voor de kids. Favoriet is Oyster Point Park waar naast de ‘standaardfaciliteiten’ zoals een speeltuin, BBQ’s en picknickbanken ook fitnesstoestellen staan die de kids geweldig vinden.

De eerste vijf dagen in onze nieuwe stek waren tevens de laatste van de zomervakantie en pakten we op het gemakske uit en brachten vooral veel tijd door aan het zwembad. Gelukkig maar, want de eerste drie dagen van het schooljaar is het beginnen gieten, gieten, gieten, heb nog nooit zoveel regen in 1 keer gezien! Verschillende gebieden rond Brisbane zijn onder water gelopen, wij hadden enkel een lokale overstroming van het zwembad en het huis is waterproof gebleken. Gisteren scheen de zon gelukkig terug en konden we genieten van een vrije dag omwille van Australia Day in het Cleveland Aquatic centre!

1 comment:

 1. Erik/tine/korneel/lore,

  Lang geleden: behoorlijk wat veranderingen bij jullie, wow!!
  Gelukkig nieuwjaar van ons allen trouwens, ook al vergeten
  Als jullie eind juni terug in België zijn, zeker iets laten weten hé, maar ga proberen om (eens)te reageren op jullie blog
  Dries/Lies/Farah/liv

  ReplyDelete