10 November 2012

Lente in Queensland


De lente gaat hier gepaard met spectaculaire bomen in bloei. De paarse Jacaranda's springen het meest in het oog. Deze bomen zijn afkomstig uit Zuid-Amerika, maar zijn ondertussen wijd verspreid in Australiƫ, en zeker ook hier in Queensland.
Ook de Poinciana's uit Madagascar beginnen stilaan in bloei te komen. Binnenkort zullen hele lanen hier in Cleveland rood gekleurd worden met deze schitterende bomen, die door hun parapluvorm trouwens ook voor goede schaduw zorgen. Ik kijk er al naar uit.


Gisteren trok ik er voor een dagje op uit met Korneel naar Roma Street Parklands in Brisbane, voor een beetje ervaringsgericht onderwijs over fauna. Op vrijdagen zijn daar gratis begeleide wandelingen voor mama's met kinderen, maar omdat we de enige deelnemers waren, moesten we aansluiten bij de gewone wandeling voor het brede publiek en kwamen we dus bij de categorie van de senioren terecht ;-) Geen erg, Korneel kreeg heel wat aandacht van de oma's en opa's, en gedroeg zich voorbeeldig. En nadien kon hij nog op het treintje dat door het park reed, en zijn dag kon niet meer stuk. Deze bloeier kwamen we ook nog tegen in het park, de Illawara flame tree, oorspronkelijk afkomstig uit de streek van Wollongong waar we voordien woonden. De boom verliest zijn bladeren wanneer hij bloeit en is dus volledig en enkel getooid in deze vuurrode bloemen.

We hebben het park trouwens herdoopt tot 'waterdragon park', want het zit er echt vol van, je struikelt er bijna over op de wandelpaden!

No comments:

Post a Comment