28 November 2012

Uniform


Onze Korneel is supergelukkig met zijn nieuw schooluniform voor de 'grote' school. Hij wordt 5 in januari en dus mag hij eind januari, na de Australische zomervakantie, starten in primary school.
We hebben ervoor gekozen om hem niet te laten starten op de school van Lore. Dat is een echte 'streefschool' waar ze de lat en de druk heel hoog leggen op de Preppies. Op haar school zou hij vanaf week 1 volop moeten beginnen leren lezen en schrijven, huiswerk maken, woordjes oefenen thuis, terwijl het manneke in BelgiĆ« nog maar in de tweede kleuterklas zou zitten en hij nog heel speels is. Hij gaat starten in de katholieke school van Cleveland waar ze resoluut kiezen om 'play based' en 'enquiry-based' te leren in dat eerste jaartje. Meer zoals een derde kleuterklas in Belgie, ook wel met introductie van lezen en schrijven, maar meer op het gemak.
Lore blijft op haar school. Zij gaat er heel graag en wil niet nog eens veranderen van school en daar kunnen wij zeker inkomen. Het is gewoon een praktische kwestie van naar 2 verschillende scholen rijden en eigenlijk zijn we niet anders gewoon, ze hebben nog nooit samen op school gezeten.
Vrijdag mag Korneel al eens voor een half dagje naar zijn nieuwe school, we zijn eens benieuwd wat hij er van zal vinden...

2 comments:

  1. heel cool uniform! precies een soccer outfit :-)

    ReplyDelete
  2. Ja, daar lijkt het wel op Katja, maar dan wel van een voetbalploeg waar Christus de weg wijst ;-)
    Het is eigenlijk het sportuniform van de school, maar in Prep dragen ze enkel dat.

    ReplyDelete